صنایع محور غرب مشهد حدود 30 سال است درگیر نحوه تعامل شهرداری با این صنایع بوده و بارها مصوبات گوناگونی در راستای صدور پایانکار برای این صنایع به تصویب رسیده بود ولی هیچکدام به نتیجه نمیرسید؛ زیرا شهرداری مشهد اعلام می کرد این صنایع به دلیل قرار گرفتن در حریم شهر باید عوارض پرداخت کنند اما این صنایع مدعی بودند که آنها پیش از توسعه شهر در این محور مستقر بودند. سرانجام با ورود شورای گفتوگو و تصویب مصوبات این شورا در کمیسیون امور زیربنایی و شورای برنامهریزی استان تا حد زیادی این مشکلات برطرف شد اما هنوز برخی موانع وجود داشت تا اینکه سرانجام روز گذشته شورای شهر مشهد در راستای اجرای مصوبات بالادستی و توافقات صورت گرفته، در مصوبه ای شهرداری مشهد را مکلف به صدور پایانکار بدون اخذ عوارض کرده است.
لزوم ارائه گزارشی از پرداخت مطالبات پیمانکاران
به گزارش «خراسان رضوی»، مهدی ناصحی رئیس شورای شهر مشهد در صد و سیامین جلسه علنی شورا در تذکری به شهردار گفت: موضوعی که باید بگویم مسئله تسویه حساب شهرداری با پیمانکاران است. بخش اصلی زمان همکاران ما در شورای شهر برای بررسی اعتراض پیمانکاران به نحوه پرداخت مطالباتشان گذاشته میشود، من مطلع هستم که اقداماتی هم انجام شده است. منتها انتظار ما در شورای اسلامی این است که شهردار و معاونان ایشان به این امر اهتمام داشته باشند. وی افزود: ما در شورا اگر به این جمع بندی برسیم که دوستان در شهرداری وقت خود را به جای پرداختن به موضوعات بیاهمیت مثل جا به جایی افراد در برخی از سازمانها به توصیه بعضی افراد غیرمسئول، صرف این موضوعات مهم می کنند، پشتیبانی ما از شهرداری ارتقا خواهد یافت. اما اگر جمعبندی این باشد که دوستان به جای حل و فصل موضوعات اصلی، درگیر موضوعات فرعی هستند، حق بدهید که تعامل شورای اسلامی شهر مشهد با شهرداری متفاوت باشد. وی ادامه داد: تا امروز حمایت کردیم و حمایت خواهیم کرد و معتقدیم شهرداری، آبروی شوراست و باید اقداماتی را انجام بدهد؛ منتها این بستگی به عملکرد دوستان شهرداری دارد. اگر یک حاشیه امن برای خود متصور هستند، این تصور کاملا غلط و اشتباه است و شورا از همه ابزارهای خود برای مدیریت شهری استفاده خواهد کرد. حتما این عرض من مورد حمایت همه اعضای شوراست. خواهش من این است که نسبت به پیمانکاران که شرکای راهبردی ما هستند، دغدغه داشته باشند و در یکی دو روز آینده گزارشی از پرداخت مطالبات داشته باشید.
در ادامه صحن علنی از دو تن از مدیران شورای اجتماعی محلات و تیم ورزشی بانوان شورای شهر نیز تقدیر شد.
پس از آن سیدحسین علویمقدم، رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای شهر مشهد، با ارائه تذکری گفت: در دو هفته پیش که نطق داشتم، در حوزه ترویج فرهنگ مقاومت نکاتی را بیان کردم و قرار بود نامهای طی هشت بند توسط شهرداری ارائه شود تا بحث محتوایی و ترویج مقاومت در شهر مشهد را در اکران این تابلوها شاهد باشیم. مشهد به عنوان شهر امام رضا(ع) جای کار بیشتری دارد و جا دارد ما پیشتاز فرهنگ مقاومت باشیم. در ادامه، دستورکار اول درباره اصلاحیه نظریه کمیسیون فرهنگی در خصوص نامگذاری مراکز رویش به نام بانوان شهید بررسی و تصویب شد.
سپس نظریه کمیسیون مشترک درخصوص لایحه اصلاحیه قرارداد فروش پروژه مشارکتی بازار ملل به تصویب رسید که بر اساس آن شهرداری مشهد مقدس مکلف شد در راستای تعیین تکلیف مطالبات خود در پروژه بازار ملل درخصوص قرار فروش حداکثر ظرف مدت ۳ ماه از ابلاغ مصوبه به بهروزرسانی مطالبات خود بر اساس نرخ تورم بانک مرکزی و وصول آن اقدام کند. محمدهادی محمدی مقدم، معاون شهردار مشهد درباره پروژه ملل نیز گفت: این پروژه از معدود پروژهها در حاشیه شهر است و ۵۰ هزار متر مربع است و از معدود پروژه هایی است که سرمایهگذار خارجی دارد.
رونمایی از 5 دستگاه اتوبوس؛ 29 دستگاه اتوبوس دیگر در راه
پس از آن مجید نژاد حسین، رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد با ارائه تذکری بیان کرد: در بازدید سرزدهای که از توقفگاه اتوبوسرانی داشتیم، میزان توقف تا ۲۲۰ اتوبوس بالا رفته بود که الان به ۱۱۰ اتوبوس رسیده و باید کمتر شود. وی افزود: برای اوراق ۵۰ درصدی در معاونت اقتصادی زحمت کشیدند که بر پروژه های خطوط دو و سه قطارشهری و ۳۰۰ دستگاه اتوبوس تأثیر دارد. اگر ۸۰ میلیارد پرداخت شود، ۱۷۰۰ میلیارد تومان اوراق به مشهد میآید که از شهردار میخواهیم این موضوع را پیگیری کنند. نژاد حسین خاطرنشان کرد: از ۵ دستگاه اتوبوس رونمایی شد. ۲۹ اتوبوس دیگر نیز آماده است که اگر براتکارت بدهند، کمتر از یک ماه دیگر وارد ناوگان میشود.
پس از آن دستورکار سوم درخصوص لایحه مجوز واگذاری سهم الشرکه شهرداری مشهد در پروژه مشارکتی لواسان به تصویب رسید.
مصوبه حمایتی شورا از صنایع مستقر در حریم شهر
در ادامه، لایحه تسهیل پاسخگویی به املاک دارای کاربری صنعتی به تصویب رسید. بر این اساس شهرداری مشهد مقدس مکلف است در راستای حمایت از صنایع، تولید و اشتغال، حقوق شهرداری ناشی از اجرای تبصره ۴ قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرحهای دولتی و شهرداریها را برای املاک دارای سند شش دانگ مستقر در حریم شهر که مالکین جهت اخذ پایان کار یا پروانه شهرداری مراجعه مینمایند، (مشروط به اخذ مجوزهای قانونی از سازمان صمت) ضمن مراعا بودن حقوق شهرداری تا زمان استفاده صنعتی از املاک فوق اخذ نماید.
پنجمین و آخرین دستور کار مربوط به موضوع زیارت آسان و ترویج فرهنگ میزبانی بود که ماده واحده این طرح به تصویب رسید و بررسی بندهای آن به دلیل طولانی شدن بحث ها درباره جزئیات، به جلسه دیگری موکول شد. بر اساس ماده واحده این مصوبه، شهرداری مشهد مکلف است در زمینه اسکان، حمل و نقل، فرهنگی، گردشگری، بهداشت و...، ظرف مدت دوماه از زمان لازم الاجرا شدن این مصوبه نسبت به برنامهریزی و تدوین ساز و کار لازم جهت ساماندهی امور زائرین و تأمین زیرساختها در قالب تفاهمنامه با دستگاههای متولی (معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری و بنیاد مرکزی زائرسرای ارزان قیمت) اقدام نماید.