اختتامیه سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان در حالی برگزار شد که 2 تئاتر صحنهای به صورت مستقیم و یک نمایش منوط به تأیید دبیرخانه تهران راهی جشنواره تئاتر فجر شدند. به گزارش خراسان رضوی، سالن اصلی تئاتر شهر مشهد پر بود از جوانانی باانگیزه که از سراسر استان آمده بودند تا شاهد نتیجه رقابت خود باشند. با هر نامی که خوانده می شد حرارت ناشی از شوق و هیجان و شادی سالن را در برمیگرفت. سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان در پرده آخر خود برگزیدگان را به روی صحنه برد. رضا عرفانی، دبیر این جشنواره گفت: اتفاقات ریز و درشت جشنواره امسال، اتفاقات خوشحال کننده و ناراحت کننده، می تواند برای مسئولان تأمل برانگیز باشد. وی با اشاره به واکنشهای مختلف در مورد افزودن بخش ویژه تئاتر کودکان و نوجوان افزود: ۲۸۰ نمایش در بخش صحنه، خیابانی، نمایشنامه خوانی و .... باز بینی شدند. ۵۴ نمایش نامه نویس نیز کارهای خود را به جشنواره فرستادند و ۵۷ عکاس آثار خودشان را به رقابت گذاشتند. عرفانی با بیان این که شهر مشهد با همه ظرفیتهایی که دارد هنوز زیرساختهای لازم برای برگزاری جشنوارههای بزرگ را ندارد، گفت: البته مهم ترین مشکل نداشتن بانک اطلاعاتی در مورد هنرمندان است.
معرفی برگزیدگان تئاتر استان
در ادامه،محمد حسین زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، ضمن قدردانی از اهالی تئاتر و کادر اجرایی جشنواره گفت: شما میراث دار بزرگی از گنجینههای هنری و ادبی این کشور هستید هنر خود را در مسیر حق و برای حق نگاه دارید. پس از آن از برگزیدگان در بخش های مختلف جشنواره تقدیر شد. در بخش نمایشنامه نویسی از میان ۵۳ اثر ارسال شده با ۱۱ کاندید، هیئت داوران هیچ یک از نمایشنامهها را حائز رتبه اول و دوم ندانست و رتبه سوم این بخش به سید محمد سجادی نویسنده نمایشنامه ایستگاه مترو از مشهد اهدا شد. در بخش نمایش های خیابانی بازیگر زن، نفر برگزیده نداشت و تنها متینا اسلامی از نیشابور برای بازی در «خشت خونی» رتبه برتر را دریافت کرد، اما بازیگر برگزیده مرد در این بخش که تندیس جشنواره را تیز به دست آورد، سعید نظریان از مشهد برای ایفای نقش در نمایش «هفت کاه» بود. تندیس بهترین کارگردانی سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان در بخش نمایش خیابانی به محمود خسروی برای تئاتر «سیاه، سفید، رنگی» از قوچان تعلق گرفت. آثار راه یافته از این بخش به تئاتر منطقه ای کشور سه نمایش سیاه سفید رنگی از قوچان، پستچی از قوچان، هفت کاه از مشهد بودند و خشت خونی از نیشابور نیز به عنوان رزرو انتخاب شد. همچنین، هدیه ویژه دبیر جشنواره به تئاتر «کمپانی متکدیان» به کارگردانی احمد طاهونچی تعلق گرفت که نمایش آنها در بازدید دبیر جشنواره از زندان مرکزی مشهد به نمایش درآمده بود و 3 بازیگر آن از زندانیان زندان مرکزی مشهد بودند. در بخش نمایش صحنه ای، هیئت داوران برای رتبه اول بازیگری زن انتخابی نداشت و غزل زهرایی برای بازی در نمایش «بیسکوییت مادر» و مهسا مهدوی برای ایفای نقش در «تلقین» به صورت مشترک رتبه دوم را کسب کردند و رتبه سوم به محدثه مهرپویان بازیگر نمایش «مورگانیک» از خواف تعلق گرفت. دیپلم افتخار و تندیس جشنواره برای رتبه اول بخش بازیگر مرد در این بخش به آرمان صفری از مشهد برای ایفای نقش در «ایستگاه مترو» تعلق گرفت. لوح تقدیر رتبه دوم به صورت مشترک به سجاد کریم دخت بازیگر نمایش «تلقین» از مشهد و احسان اتابکی از نیشابور برای بازی در «هندی کم» اعطا شد. هم چنین به صادق صدوق از تربت حیدریه برای «هتلی ها» و احسان رجایی از مشهد برای «بیسکوییت مادر» لوح به صورت مشترک در رتبه سوم لوح تقدیر اهدا شد. برگزیدگان نمایشنامه نویسی در تئاتر صحنه ای نیز ایستگاه مترو اثر سید محمد سجادی از مشهد بود. هیئت داوران برای رتبه دوم و اول انتخابی نداشتند. در بخش کارگردانی سید محسن سجادی با نمایش ایستگاه مترو و احسان اتابکی برای هندی کم به صورت مشترک رتبه سوم را کسب کردند و احسان دبیر برای نمایش تلقین حائز رتبه دوم شد. هیئت داوران برای رتبه اول انتخابی نداشتند.
نمایش های منتخب قطعی استان؛ تلقین و ایستگاه مترو
در نهایت نمایش های منتخب استان برای معرفی مستقیم به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر نمایش های تلقین و ایستگاه مترو از مشهد بود. علاوه بر آن تئاتر هندی کم از نیشابور نیز انتخاب شد که تصمیم گیری در مورد آن به عهده دبیرخانه تئاتر فجر در تهران خواهد بود. معاون فرهنگی سپاه امام رضا (ع) نیز به صورت ویژه از تئاتر صحنه ای «آیه» به کارگردانی محسن مسعودی فر از نیشابور که با محوریت غزه و جبهه مقاومت آماده شده بود نیز تقدیر کرد.