printlogo


با حضور استاندار صورت گرفت
آغاز ساخت تصفیه خانه فاضلاب شهری در نیشابور
شجاعی مهر

​​​​​​​
 استاندار خراسان رضوی در ادامه سفرهای هفتگی خود به شهرستان های مختلف استان، به شهرستان های زبرخان و نیشابور سفر کرد و با حضور وی، کلنگ احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری در نیشابور با اعتباری بالغ بر هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به زمین زده شد. به گزارش خراسان رضوی، در این مراسم مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به وضعیت بارش ها در ایران اشاره کرد و گفت: میزان بارش‌های سالانه در ایران یک سوم میانگین جهانی است و اقلیم خشک و نیمه خشک حاکم بر کشور بسیاری از استان ها و از جمله خراسان رضوی را با فرونشست زمین مواجه کرده است. هاشم امینی بر تغییر رویکردها در مصرف آب در بخش های کشاورزی، صنعت، شرب و محیط زیست تاکید کرد و یادآور شد: همان طور که گذشتگان شرایط مناسب آبی را تحویل ما دادند ما نیز وظیفه داریم با رفتارهای منطبق با محیط زیست و اقلیم موجود، آیندگان را از اين نعمت الهی بهره‌مند سازیم.
تامین آب صنعت و کشاورزی از پساب تصفیه شده
وی یکی از اقدامات خوب نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برنامه هفتم توسعه و لوایح بودجه سال های اخیر را ملزم ساختن صنایع آب بر به استفاده از پساب فاضلاب و آب های نامتعارف اعلام کرد که نقش موثری در حفظ منابع آب زیرزمینی دارد. وی افزود: هر چند تصمیم گرفته شده، آب از دریای عمان به چند استان و همچنین خراسان رضوی منتقل شود، ولی منطقی ترین راه بهره مندی صنعت و کشاورزی از پساب حاصل از فاضلاب است. امینی استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را راهکار مناسبی برای تسریع در اجرا و تکمیل طرح ها و پروژه های فاضلاب دانست.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی نیز تعهدات سرمایه گذار را احداث یک باب تصفیه خانه به ظرفیت ۴۰ هزار مترمکعب در شبانه روز و ایستگاه پمپاژ پساب، اجرای ۲۸۰ کیلومتر شبکه جمع آوری و خط انتقال و نصب ۵۰ هزار فقره انشعاب اعلام کرد. حسین امامی افزود: در مقابل این سرمایه گذاری ۲۸۹میلیون مترمکعب فاضلاب به مدت ۲۵ سال در اختیار شرکت فولاد خراسان قرار می گیرد.
 به گفته وی، کاهش آلودگی زیست محیطی ناشی از دفع فاضلاب به روش دفنی ، حذف مصارف آب زیرزمینی در صنعت فولاد و کمک به تامین آب شرب و بهداشت شهرستان‌های نيشابور و فیروزه از اهداف اجرای این طرح است. وی خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری از طرح‌های در دست اجرای فاضلاب، ضریب نفوذ شبکه فاضلاب در خراسان رضوی از ۳۳ درصد فعلی به ۶۰ درصد در ۵ سال آینده افزایش خواهد یافت.مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان نیز در این مراسم گفت: این تصفیه‌خانه از آخرین فناوری‌ها و روش‌های تصفیه آب و حذف آلاینده‌ها برخوردار است و پس از تکمیل آن، سالانه تا ۱۴میلیون مترمکعب آب جمع‌آوری شده توسط شبکه فاضلاب، مجدد بازچرخانی شده و قابلیت مصرف دوباره در صنایع و کشاورزی را خواهد یافت.طهمورث‌ جوان‌بخت افزود: فرونشست دشت‌ها به علت تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی‌ها و مشکلات ناشی از آن واقعیتی انکارناپذیر در سرزمین ماست و هر فرد حقیقی یا حقوقی لازم است  دلسوزانه و با تعهد، برای این‌ مهم اقدام کند. وی با بیان این که بازچرخانی پساب دارای سه گام است که عبارت‌اند از «احداث شبکه جمع‌آوری»، «احداث تصفیه‌خانه» و‌ «ایجاد خط انتقال»، افزود: پیشتر، فولاد خراسان در پی قرارداد با آبفای خراسان رضوی، تکمیل شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهری نیشابور را که شامل ایجاد ۵۰هزار انشعاب جدید است، آغاز کرده است، با اجرای مرحله دوم این پروژه عظیم، سالانه ۱۴ میلیون مترمکعب در برداشت از ذخایر آبی نیشابور صرفه‌جویی شده و با توجه به تجهیزات و فناوری‌های نوینی که در آن به‌کارگیری خواهد شد، از ورود آلودگی فاضلاب به محیط زیست و آلودگی اراضی کشاورزی نیز جلوگیری می‌شود.جوان‌بخت با بیان این که صنایع نیشابور و‌ از جمله فولاد خراسان در حال حاضر کمتر از ۵درصد آب برداشتی سالانه در نیشابور را به خود اختصاص داده‌اند، افزود: برخلاف برخی تصورات، فولاد کمتر از 2 ‌درصد آب مصرفی شهرستان را به خود اختصاص داده‌ و آب حاصل از اجرای این پروژه مازاد بر نیاز سالانه فولاد خراسان خواهد بود و می‌تواند بخشی از نیاز سایر صنایع و بخش کشاورزی را تامین کند.جوان‌بخت افزود: احداث خط انتقال آب تصفیه شده شامل لوله‌گذاری، احداث‌ ایستگاه‌های پمپاژ و سایر تاسیسات، در فاز سوم اجرای پروژه است.
بیمارستان سوم؛ یکی از اولویت‌ها و نیازهای جدی نیشابور
استاندار خراسان رضوی در ادامه سفر خود به نیشابور از روند ساخت بیمارستان سوم این شهرستان بازدید کرد. غلامحسین مظفری در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: بیمارستان سوم نیشابور یکی از اولویت‌های مهم ما در این شهرستان است که خوشبختانه منابع لازم برای تکمیل این بیمارستان در ماه‌های اخیر تامین شده و سرعت کار خوب است.
 وی با اشاره به پیشرفت بیش از ۹۶ درصدی این پروژه بر دو موضوع مهم و اساسی علاوه بر تامین اعتبار تاکید و خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم مربوط به تجهیزات است که طبیعتاً وزارت بهداشت در تفاهم نامه ای با  استانداری عهده دار شده است که تجهیزات لازم را تامین کند که خوشبختانه 50 درصد از تجهیزات تامین شده است.مظفری افزود: نکته دوم که حائز اهمیت است، بحث نیروی انسانی است که باید همزمان با مراحل تکمیل بیمارستان پیش برود که امیدواریم با افتتاح بیمارستان در چند ماه آینده، کادر درمان و کادر اداری همزمان در این بیمارستان مستقر شوند.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: به زودی جلسه ای با وزیر بهداشت ظرف دو هفته آینده درخصوص مسائل مربوط به بیمارستان سوم نیشابور خواهیم داشت. مظفری گفت: در استان دو مجموعه دیگر بیمارستانی، مشابه وضعیت بیمارستان سوم نیشابور داریم که برای تامین تجهیزات و نیروی انسانی آن ها به زودی با وزیر بهداشت دیدار خواهیم کرد.استاندار خراسان رضوی در پایان سفر خود به نیشابور در جمع فعالان اجتماعی و سیاسی این شهرستان حضور پیدا کرد و پای درددل آن ها نشست. استاندار خراسان رضوی نیز در این دیدار گفت: شوراهای مشورتی در شهرستان‌ها رابط بین سرمایه‌های اجتماعی و سیستم مدیریتی و اداری خواهند بود. مظفری تصریح کرد: مدیران ملزم هستند که از  شوراهای مشورتی برای مشورت و بهره مندی از نظرات آنان استفاده کنند. وی افزود: در جلساتی که حتی در شهرستان های کوچک و بعضا تازه تاسیس با فعالان اجتماعی و سیاسی برگزار می کنیم تحلیل‌هایی که توسط آن ها ارائه می‌شود، بسیار در سطح بالا و با بینشی عمیق و در سطح شورای مرکزی احزاب در تهران است. وی بیان کرد: شورای مرکزی مشورتی در شهرستان‌‌ها باید شکل بگیرد تا بتوانیم  از همه ظرفیت‌ها از جمله ظرفیت منابع انسانی استفاده کنیم. مظفری خاطرنشان کرد: اگر قرار است اتفاقی بیفتد و اوضاع سامان یابد، خودمان باید مدیریت کنیم و شرایط را تغییر دهیم. استاندار خراسان رضوی بیان کرد: همه ارکان حکومت از رویکرد دولت یعنی وفاق و همدلی حمایت کرده‌اند که این موضوع می‌تواند در کارگشایی و برداشتن موانع بسیار کمک کند. بازدید از سایت مسکن ملی نیشابور، ورزشگاه انقلاب، حضور در آیین غبارروبی مزار شهدا همزمان با هفته بسیج و تجلیل از دانش آموزان برتر المپیادهای کشوری نیشابور از دیگر برنامه های سفر استاندار به این شهرستان بود.گفتنی است، غلامحسین مظفری ابتدا با حضور در شهرستان زبرخان در دیدارهای جداگانه ای با اعضای شورای تامین و فعالان سیاسی و اجتماعی این شهرستان از نزدیک در جریان وضعیت شهرستان زبرخان قرار گرفت. مظفری در جلسه با فعالان سیاسی و اجتماعی شهرستان زبرخان که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: شهرستان زبرخان با توجه به ظرفیت‌های صنعتی، کشاورزی، گردشگری و داشتن منابع انسانی فرهیخته، می‌تواند به یک شهرستان نمونه از جهات مختلف تبدیل شود.

برگزاری مراسم نکوداشت استاد محمدعلی اسلامی ندوشن
استاندار خراسان رضوی سپس با حضور در آرامگاه دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن نیشابور همزمان با اولین سالگرد تدفین وی در نیشابور، آرامگاه وی را گلباران کرد و پس از آن در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور در مراسم نکوداشت این استاد بلندآوازه ادبیات ایران حاضر شد. مظفری در این مراسم گفت: جریان فرهنگی و فرهنگ‌ساز که بعد از تدفین استاد اسلامی ندوشن در نیشابور شروع شده، باید استمرار داشته باشد و تاثیر خودش را در این شهر و استان و کشور بگذارد.
وی بیان کرد: دکتر اسلامی ندوشن به عنوان کسی که گذشته را خوب می شناخته، حال را درک کرده و آینده را درست پیش بینی می کرده است به درستی نیشابور را به عنوان مقصد پایانی خود انتخاب کرده بود. استاندار خراسان رضوی در ادامه افزود: در همین جلسه مصوب می کنیم که مراسم سالیانه یا دوسالانه جایزه دکتر اسلامی ندوشن با همکاری انجمن مفاخر نیشابور، خردسرای فردوسی، نماینده خانواده دکتر اسلامی ندوشن، مجموعه های فرهنگی و اقتصادی و اتاق بازرگانی نیشابور برگزار شود و با همکاری هم یک جایزه در شأن استاد و به صورت ملی و برند متعلق به نیشابور داشته باشیم.
وی بیان کرد: سفر سیمرغ که عنوان حرکت پیکر استاد ندوشن از کانادا به سمت نیشابور بود، مانند سیمرغ نماد همگرایی و وحدت بود و این موضوع با تفکر استاد همخوانی داشت. استاندار خراسان رضوی با بیان این که فرصت خدمت به مردم و وطن برای من بسیار مغتنم است، گفت: در همین راستا وظیفه خود می دانم از تمام منابع و ظرفیت های انسانی استان برای ساختن آن استفاده کنم و در این مسیر نیازمند همکاری همه اقشار هستیم. وی اظهار کرد: خراسان رضوی سرزمین دین و دانش است و اگر بخواهیم سیمرغ توسعه به پرواز در بیاید، باید از این دو بال استفاده کنیم.